DSC_5791a.jpg

"Jin Shin Jyutsu is mijn passie, 

mijn werk en mijn levensfilosofie".

Eva de Jong-Offergelt, Aken 1965

De beste plek voor mij als kind was in de natuur. Ik was bevoorrecht met de mogelijkheid om veel in de natuur te zijn: rennen in velden, het gras voelen en ruiken, vliegende insecten observeren en in bomen klimmen. 
In de natuur ZIJN gaf mij een gevoel van ÉÉN ZIJN met alles, en dat doet het nog steeds. Toen ik in mijn eerste 5-Daagse Basiscursus het Jin Shin Jyutsu boek opensloeg en "Natuur - Moeiteloze Werkelijkheid" las, was het daar. Dat is wat ik als kind ervoer. Ik kende dat gevoel al in mij. Jin Shin Jyutsu gaf me woorden van iets dat ik al eerder had ervaren. Natuurlijk, de uitdaging is om die Moeiteloze Werkelijkheid elke dag te leven.

Voor mij is de Jin Shin Jyutsu Fysio-Filosofie het gereedschap, dat ons door Jiro Murai en Mary Burmeister werd gegeven om MIJNZELF TE KENNEN.
Elke keer dat ik zelfhulp toepas, de Kunst beoefen, bestudeer en deel, brengt het me naar een plaats van dieper en dieper begrip en bewustzijn van wie IK BEN.

Ik voel me zo diep dankbaar voor dit prachtige geschenk. 

DSC_5767.jpg

Het was in 1998 dat Jin Shin Jyutsu in mijn leven kwam door de liefdevolle handen van Els Dura, nadat ik aan mijn heup was geopereerd. Na deze operatie heb ik 4 jaar lang moeite gehad met lopen. Wekelijks kreeg ik Jin Shin Jyutsu behandelsessies en deze hebben mij toen -letterlijk én figuurlijk- op de been gehouden. Die periode was aan de ene kant overleven en aan de andere kant het begin van een bijzondere en intens mooi leerproces.

In 2002 kon ik na een succesvolle operatie in Zwitserland gelukkig weer beter lopen..

Sind die tijd heeft Jin Shin Jyutsu mij niet meer losgelaten. Toen in 2008 het Jin Shin Jyutsu boek -als door een klein wonder- uit mijn boekenkast viel, wist ik het zeker: dit wilde ik leren!

Vanaf dat moment ben ik Jin Shin Jyutsu lessen gaan volgen in Europa en de VS en heb daardoor veel bijzondere en inspirerende mensen mogen ontmoeten.

Sinds 2009 ben ik gecertificeerd Jin Shin Jyutsu beoefenaar. Vanuit mijn eigen praktijk geef ik Jin Shin Jyutsu behandelsessies, diverse cursussen en workshops en begeleid ik praktijk- en studiegroepen. Verder ben ik officiële vertaler en organisator van de 5-Daagse Basiscursussen in Nederland.

427E03C4-5757-407F-B38E-BBBD790D254F.jpeg

Mijn man en onze vier dochters ben ik intens dankbaar voor hun support en liefde!

"Iedereen heeft harmonie en balans in zich, ik help je graag het terug te vinden". 

Eva