top of page
DSC_5791a.jpg

'Gedreven' door mijn hart

Eva de Jong-Offergelt, Aken 1965

"Jaren geleden heb ik zeilcursussen gegeven en mensen leren omgaan met de krachten van de natuur, zoals stroming en wind. Jin Shin Jyutsu is het leren omgaan met de eigen, individuele energie en die tot stromen te brengen. En het is mijn passie om contact te maken met mensen. In mijn behandelingen doe ik dat heel tastbaar. In mijn cursussen breng ik deelnemers bij hoe ze contact kunnen maken met zichzelf om energie weer in beweging te brengen. 

Hoe meer ik deze holistische geneeskunst beoefen, bestudeer en uitdraag, hoe stiller ik word van de eenvoud en tegelijk de diepgang ervan."

DSCF3167_edited.jpg

Het was in 1998 dat Jin Shin Jyutsu in mijn leven kwam door de liefdevolle handen van Els, nadat ik aan mijn heup was geopereerd. Na deze niet gelukte operatie kon ik 4 jaar amper lopen. Wekelijks kreeg ik Jin Shin Jyutsu behandelsessies en deze hebben mij toen -letterlijk én figuurlijk- op de been gehouden. Die periode was aan de ene kant overleven en aan de andere kant het begin van een bijzondere en intens mooi leerproces.

In 2002 kon ik na een succesvolle operatie in Zwitserland gelukkig weer lopen.

Sind die tijd heeft Jin Shin Jyutsu mij niet meer losgelaten. Toen in 2008 het Jin Shin Jyutsu boek uit mijn boekenkast viel, wist ik het zeker: dit wilde ik leren! Er zijn maar weinig momenten in je leven dat je echt iets weet.

Vanaf dat moment reisde ik door Europa en de VS om met de Jin Shin Jyutsu docenten te studeerde die mij telkens een stuk verder brachten in het begrijpen en het beoefenen van deze holistische geneeskunst.

Sinds 2010 heb ik een praktijk waar ik behandelingen, Jin Shin Jyutsu zelfhulpcursussen en retraites geef. Verder ben ik officiële vertaler en organisator van de 5-Daagse Basiscursussen in Nederland.​

Ik ben alle docenten met wie ik gestudeerd heb intens dankbaar voor hun overdracht van kennis en het vertrouwen dat mijn cliënten, studenten en cursisten in mijn hebben!

Eva

"Iedereen heeft harmonie en balans in zich, ik help je graag het terug te vinden". 

bottom of page