DSCF3109.jpg

 Zelfhulp - Zelf doen!

Jin Shin Jyutsu met je eigen handen!

Jin Shin Jyutsu is een duizenden jaar oude Japanse geneeskunst die ons helpt om opgebouwde spanningen los te laten. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal. In ons lichaam stroomt een netwerk aan levensenergie. Alle banen van dit netwerk zijn met elkaar verbonden. Op deze routes liggen 26 zones, veiligheids-energiesloten genoemd, waar deze energie kan ophopen. Deze opstoppingen worden mede veroorzaakt door onze levensstijl, stress, emoties, voeding, vervuiling en meer.

Door de behandelmethode van Jin Shin Jyutsu èn meer bewustzijn, kunnen deze volgelopen energiesloten weer(door)stromen. Zo wordt op alle vlakken het lichaam zoveel mogelijk gevoed en wordt het zelfherstellend vermogen, wat iedereen in zich heeft, geactiveerd.


Een mooi voorbeeld van de zelfhulpstromen is de Miltstroom. Letterlijk en figuurlijk is de Miltstroom een belangrijke helper voor ons immuunsysteem. Deze stroom zorgt ook voor meer gevoel van veiligheid en houvast. Door deze Miltstroom in beweging te zetten, help je het orgaan zelf met de belangrijke functie van het aanmaken van witte bloedlichaampjes en het hele afweersysteem.