Zelfhulp - Zelf doen! 

DSCF3109.jpg

Jin Shin Jyutsu met je eigen handen!

Ik kan je leren hoe je zelf Jin Shin Jyutsu kunt toepassen met eenvoudige zelfhulp-oefeningen.
Met de zelfhulpoefeningen versterk je je eigen herstelend vermogen. Je leert oefeningen die een leven lang meegaan en vaak van toepassing zullen zijn. Je kunt jezelf op die manier in verschillende situaties in balans houden en de energie weer laten stromen. Fysiek, emotioneel en mentaal.

Jin Shin Jyutsu is de kunst van het gelukkig zijn en van langleven. En daar speel je zelf een rol in. Met de Zelfhulp leer je je handen in te zetten als ‘instrument’ om meer balans, gezondheid & harmonie te creëren of te herstellen. Waardoor je steeds dichter bij jezelf komt.

Zelf doen!


Een mooi voorbeeld van de zelfhulpstromen is de Miltstroom. Letterlijk en figuurlijk is de Miltstroom een belangrijke helper voor ons immuunsysteem. Deze stroom zorgt ook voor meer gevoel van veiligheid en houvast. Door deze Miltstroom in beweging te zetten, help je het orgaan zelf met de belangrijke functie van het aanmaken van witte bloedlichaampjes en het hele afweersysteem.

Ook is deze Miltstroom uitermate geschikt voor mensen waarbij "alles zo maar binnenkomt"!

Ga zo ontspannen mogelijk zitten of liggen. Pas elke stap ongeveer 3 tot 5 minuten toe, terwijl je rustig ademt.

IMG_4914.PNG
IMG_4915.PNG

Stap 1: plaats de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND onder je stuitje. Plaats de vingers van je LINKERHAND aan de binnenkant van je linker enkel.

Stap 2: laat de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND onder je stuitje. Plaats de vingers van je LINKERHAND aan de onderkant van je rechter ribbenkast.

IMG_4916.PNG
 
IMG_4917.PNG

Stap 3: plaats de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND iets boven je linker borst. Laat de vingers van je LINKERHAND aan de onderkant van je rechter ribbenkast.

Stap 4: verplaats nu de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND onder je rechter sleutelbeen. Terwijl de vingers van je LINKERHAND nog steeds aan de onderkant van je rechter ribbenkast geplaatst zijn.