top of page
DSCF3109.jpg

Met je eigen handen!

Replay sessie van 1 juni 2022

Jin Shin Jyutsu met je eigen handen

Je eigen handen zijn je grootste geschenk als het erom gaat gezond en vitaal te blijven. Dat is de gedachte achter Jin Shin Jyutsu, een verrassend praktische en toegankelijke vorm van zelfzorg voor lichaam en geest.

 

Ons lichaam heeft een diepgeworteld zelfhelend vermogen. Doormiddel van onze handen op bepaalde plekken van ons lichaam te plaatsen, kunnen wij dit vermogen van heling in werking zetten, stimuleren - deze diepe kracht wakker maken. 

Hierdoor ervaar je meer rust, vrede en vreugde in je leven!

"Jin Shin Jyutsu Self-Help Reduces Nurse stress" is de titel van een onderzoek gepubliceerd door het blad 'Holistic Nursing'. Het onderzoek is doorgevoerd door Collega's in het Morristown Medical Center in New Jersey. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die 20 minuten per dag de Jin Shin Jyutsu zelfhulpoefeningen toepassen duidelijke stress verminderingen ervaren op emotioneel, mentale en fysiek niveau.


Een mooi voorbeeld van de zelfhulpstromen is de Miltstroom. Letterlijk en figuurlijk is de Miltstroom een belangrijke helper voor ons immuunsysteem. Deze stroom zorgt ook voor meer gevoel van veiligheid en houvast. Door deze Miltstroom in beweging te zetten, help je het orgaan zelf met de belangrijke functie van het aanmaken van witte bloedlichaampjes en het hele afweersysteem.

bottom of page