top of page

Jin Shin Jyutsu is een manier om lichaam, geest en ziel te verbinden. Met de eenvoud van onze handen

Wat is Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu is een duizenden jaar oude Japanse geneeskunst die ons helpt om opgebouwde spanningen los te laten. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal. In ons lichaam stroomt een netwerk aan levensenergie. Alle banen van dit netwerk zijn met elkaar verbonden. Op deze routes liggen 26 zones, veiligheids-energiesloten genoemd, waar deze energie kan ophopen. Deze opstoppingen worden mede veroorzaakt door onze levensstijl, stress, emoties, voeding, vervuiling en meer.

Door de behandelmethode van Jin Shin Jyutsu èn meer bewustzijn, kunnen deze volgelopen energiesloten weer(door)stromen. Zo wordt op alle vlakken het lichaam zoveel mogelijk gevoed en wordt het zelfherstellend vermogen, wat iedereen in zich heeft, geactiveerd.

Sensei Jiro Murai

Volgens oude historische geschriften was Jin Shin Jyutsu al bekend voor de geboorte van Buddha en zelfs Moses. En werd van generatie to generatie mondeling doorgegeven. Deze Japanse heelkunst gaat ervan uit dat we onze geblokkeerde levensenergie weer kunnen laten stromen en het lichaam in al haar facetten kunnen harmoniseren.

 

Het was de Japanse Meester Jirô Murai die begin 20e eeuw Jin Shin Jyutsu herontdekte, nadat hij op 26-jarige leeftijd door de toepassing van deze kunst herstelde van zijn levensbedreigende ziekte. Hij besloot toen om de rest van zijn leven te wijden aan de studie en de ontwikkeling van Jin Shin Jyutsu.

Het inzicht en de kennis die hij verkreeg door studie van verschillende bronnen zoals de Kojiki (Boek der Oude Dingen) en persoonlijke ervaring, gaf hij door aan Mary Burmeister, die vervolgens Jin Shin Jyutsu naar de Verenigde Staten bracht in het midden van de jaren vijftig.

Jiro Murai japanese teacher and founder of Jin Shin Jyutsu

Het geschenk, Mary Burmeister

Mary Burmeister, the first student of the Japanese Sensei Jiro Murai who braught Jin Shin Jyutsu to the West.

De van origine Japanse Mary Burmeister (geb. Mariko Iino) werd geboren op 21 oktober 1918 in Seattle. In de jaren '40 ontmoette zij tijdens een reis door Japan, Meester Jirô Murai, die haar vroeg om met hem te studeren om daarna "dit  "geschenk" mee te nemen naar de VS.  Zij stemde hiermee in, en vele jaren erna vertrok Mary naar de VS met al haar kennis en wijsheid... Zij begon in de de jaren '60 met het lesgeven in de kunst Jin Shin Jyutsu en deed dat tot vlak voor haar overlijden in 2008.

"When I understand Myself - I understand the totality"

Mary Burmeister

bottom of page