top of page
Zoeken

Breng zonneschijn in je leven voor meer lichtheid en vreugde!

Bijgewerkt op: 4 mei

De Miltstroom ondersteunt het opnemen van zonneschijn en licht in ons energetisch systeem. Heel belangrijk voor mensen in gebieden waar de winter lang duurt en die depressief worden door een gebrek aan licht en zon. Als wij genoeg licht in ons opnemen, voelen wij ons vaak lichter en blijer. In de Middeleeuwen werd gezegd dat het lachen in de Milt woont. 

Meer energie ‘hebben’ is ook een belangrijk aspect die te maken heeft met de Miltstroom, deze orgaanstroom begint letterlijk dicht bij de aarde en stroomt vanaf de grote teen, langs de binnenkant van het been, door het bekken naar de tegenoverliggende borstkas. Hij brengt de ‘voedende kracht’ van de aarde naar boven. Verder ondersteunt de Miltstroom ook de werking van het orgaan Milt en het lymfatische systeem, dat een essentiële rol speelt in ons immuunsysteem. 


De Miltstroom fungeert als een beschermend schild dat onze 'buitenlaag' versterkt, waardoor we beter kunnen omgaan met de invloeden van buitenaf. Deze stroom is nauw verbonden met het sterrenbeeld Kreeft en die zegt"Ik voel". Het toepassen van de stappen van de Miltstroom brengt het voelen in balans, wanneer wij te veel voelen of juist niet meer kunnen voelen.

Hij werkt kalmerend voor ons zenuwstelsel, als we rusteloos zijn of 's avonds als wij moeite hebben om in slaap te vallen, wiegt de Miltstroom ons zachtjes in slaap.


Zie hieronder de 4 stappen van de linker Miltstroom:

1e stap:

  • Linkerhand/vingers op het linker VES 5; binnenkant linker enkel.

  • Rechterhand/vingers onder het stuitje.

2e stap:

  • Linkerhand/vingers gaat naar het rechter VES 14; onderkant rechter ribbenboog.

  • Rechterhand/vingers zijn nog steeds onder het stuitje.

3e stap:

  • Linkerhand/vingers blijven op het rechter VES 14; onderkant rechter ribbenboog.

  • Rechterhand/vingers gaan naar het linker VES 13; 4e rib aan linkerkant borstkas.

4e en laatste stap:

  • Verplaats alleen je rechterhand/vingers naar het rechter VES 22; onder rechter sleutelbeen.

117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page