top of page
Zoeken

Long stroom voor meer vitaliteit en harmonie in je leven

Bijgewerkt op: 1 apr.


een meisje dat in de kamer staat met de armen wijd, zij voelt zich vitaal en in ha
vitaliteit en harmonie

De long stroom is de orgaanfunctie stroom die om 4 uur 's ochtends - in de 24 uur cyclus van de 12 orgaan stromen - de zet geeft tot het zich manifesteren van het fysieke lichaam.


Het is de stroom die ons helpt om “tevoorschijn” te komen. Hij wordt toegeschreven aan het sterrenbeeld Ram, dat verkondigt "Ik ben". Ik ben klaar om in het leven te stappen. 

De belangrijkste functie van de long stroom is het ademen. Wanneer de baby geboren wordt is de adem cruciaal, dat de vastberadenheid van de Ram-energie daarbij goed van pas komt!


Wil jij iets nieuws initiëren, tot stand brengen of je ware natuur aan het licht brengen, dan kan het harmoniseren van de Long stroom je daarmee helpen. Door te ademen nemen wij vitale levensenergie op, die ons kracht en vitaliteit brengen, die ook belangrijk zijn voor alle andere functies in het lichaam. 


De longen zijn een contactorgaan, dat de buitenwereld met onze innerlijke wereld verbindt. Mary Burmeister zei hoe harmonieuzer de balans van onze in- en uitademing is, hoe harmonieus onze relatie met onszelf en de buitenwereld is. De Long stroom helpt behoefte aan nabijheid, afstand en afbakening in balans brengen. En helpt een gezond verstand te ontwikkelen. 


De Long stroom is de stijgende orgaan stroom van de tweede diepte en wordt toegewezen aan het element lucht ("metaal" in de traditionele Chinese geneeskunde). De Long stroom staat voor vitaliteit en harmonie. De houding die de tweede diepte uit balans brengt is verdriet, dat ons soms de adem ontneemt waardoor wij ons dof, alsof ons de levensvreugde ontnomen is. Het harmoniseren van de tweede diepte brengt lucht en lichtheid en versterkt ons immuunsysteem.


Dit zijn een paar aspecten van de Long stroom.


In de geluidsopname neem ik je mee in de meditatieve toepassing van de eerste stap van de rechter Long stroom. De linker stroom is gespiegeld.352 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page