top of page
Zoeken

Frisse Energie met de Lever stroom.

Bijgewerkt op: 31 mrt.Net als het opengaan van de knoppen aan de takken van de bomen, met hun frisgroene blaadjes, brengt onze Lever stroom ook deze frisheid van een nieuw begin in ons leven - lever is leven - en dit elk jaar opnieuw in de tijd van het sterrenbeeld Vissen van half februari tot half maart.


De Lever stroom die bij het sterrenbeeld Vissen hoort, brengt deze frisse energie in de nieuwe jaarcyclus en brengt beweging. Het sterrenbeeld Vissen heeft ook te maken met geloof, geloven in onze droom en de Lever stroom geeft ons de kracht om deze te realiseren.


Lever stroom is een tenen stroom - begint bij de grote teen -  en helpt ons onze weg te gaan, onze dromen te verwezenlijken en in beweging te komen, want de Lever stroom geeft ons ook de fysieke kracht 'het sap' van het hout element en zorgt er ook voor dat ons fysieke lichaam beweeglijk blijft - het is als "het oliekannetje" dat onze gewrichten smeert. De Lever stroom brengt kracht en flexibiliteit - ook in onze gedachten en gevoelens. Wanneer deze leverenergie zich ophoopt, ontstaat er irritatie of agressie - of door irritatie, frustratie en woede raakt onze leverenergie uit balans.De orgaan stroom van de Lever is de opstijgende orgaan stroom van de derde diepte en wordt toegewezen aan het element hout en is ook onze Chi, Ki of Prana. De derde diepte wordt geassocieerd met het 'sleutelelement', dat in Westerse culturen de kwintessens wordt genoemd en in de Oosterse geneeskunde 'hout'. Op fysiek niveau is het bloed de drager van de individuele lichtenergie van de zevende diepte, de drager van onze persoonlijke uniekheid.


DE EERSTE DRIE STAPPEN - VAN DE LINKER LEVER STROOM:

  1. STAP 1: Plaats de vingers van je linkerhand op het linker VES 4 aan de linker achterkant van je hoofd onder aan de rand van je schedel. Terwijl je de vingers van je rechterhand op het rechter VES 22 plaatst, onder het rechter sleutelbeen.

  2. STAP 2: Laat de vingers van je linkerhand op het linker VES 4 en verplaats alleen je rechterhand/vingers naar het rechter VES 14, aan de onderkant van je rechter ribbenboog.

  3. STAP 3: de vingers van je linkerhand bevinden zich nog steeds op het linker VES 4 en verplaats alleen je rechterhand/vingers naar het linker VES 1, de plek waar de knieën elkaar raken, wanneer je ze tegen elkaar plaatst.


VES betekent: Veiligheids-energieslot


Ga comfortabel zitten en pas deze eerste drie stappen van de linker Lever stroom toe, voor de rechter Lever stroom spiegel je de stappen. Terwijl je dit doen, ontspan je schouders en vergeet niet de glimlach in je hart.


Deze stappen zijn geen vervanging voor een bezoek aan een medisch specialist.


366 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Dank je wel lieve Eva, je verwoordt het zo mooi 🌱

Like
bottom of page